Ceviz Macunu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz Macunu![]() Kıbrıslıların çok yaptıkları ve enerji bombası olan reçel ![]() Malzemeler * 50 adet yeşil ceviz * 50 adet badem * 50 adet karanfil * 1250 gram şeker * 2 adet limonun suyu * 1/2 su bardağı limon suyu * 1/2 kg sönmemiş kireç Hazırlanışı 1 Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun![]() 2 Tam baş kısmından bir kesik yapın![]() 3 Geniş bir kaba alın![]() 4 Üzerini örtecek kadar su ekleyin![]() 5 Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin![]() 6 Sekizinci gün suyunu dökün![]() 7 Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun![]() 8 Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun![]() 9 Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin![]() 10 Sonra cevizleri birkaç su yıkayın![]() 11 Genişçe bir tencereye aktarın![]() 12 Üzerini örtecek kadar su ilave edin 5 dakika kaynatın![]() 13 Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın![]() 14 Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın![]() 15 Soğuk sudan geçirin![]() 16 Tekrar tencereye aktarın Yaklaşık 45 dakika kaynatın![]() 17 Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin![]() 18 Cevizleri başka bir tencereye aktarın![]() 19 2 adet limonun suyunu ekleyin![]() 20 Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin![]() 21 2 saat bekletin![]() 22 Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun![]() 23 Cevizleri tekrar başka bir kaba alın![]() 24 Üzerine şekeri ekleyin Bu şekilde 1 gece bekletin![]() 25 Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın![]() 26 Şeker eriyene dek karıştırın![]() 27 Ateşten alıp ve soğumaya bırakın![]() 28 Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin![]() 29 Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın![]() 30 Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun![]() |
|
|
|