Böğürtlen Marmelatı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlen MarmelatıBöğürtlen Marmelatı Tarifi - Böğürtlen Marmelatı Nasıl Yapılır Malzemeler: 1kg Böğürtlen 1kg toz şeker 1 çay kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı limon suyu(taze sıkılmış) Yapılışı: Pişirme tenceresine Böğürtlen ve toz şekeri ilave edin1 gece tencerenin kapağı kapalı ışık almayan serin bir yerde bekletin Bir gün sonra Böğürtlen sulanmış şekeri çekmişlerdi İçine çok fazla köpüklenmemesi için tereyağını ilave edin Kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirin Tahta kaşık yardımıyla köpükleri alın Kıvamı olduğunda altını kapatıp ve limon suyunu ilave edip karıştırın Reçel sıcakken cam kavanozlara koyunKavonozların ağızlarını hava almayacak şekilde yağlı kağıt ile kapatıp üzerlerine lastik takınKavonozların kapaklarını reçel iyice soğuduğunda,yağlı kağıtları alıp ve kapatınIşık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin |
|