Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
murabbası, osmanlı, vişne

Osmanlı Vişne Murabbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Vişne Murabbası



Vişne Murabbası Tarifi - Vişne Murabbası Yapılışı - Vişne Murabbası Malzemeleri

İki kilo vişnenin Sapları koparılıp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, bir tencereye konulmalı ve üzerine, dökülecek iki litre su yarıya ininceye ve Vişneler tamamiyle ezilinceye kadar haşlanmalı ve bir kaşıkla karıştırarak ezilmelidir Süzgeçten geçirip, iki kilo da şeker katarak orta ateşte kaynatmalıdır Pelte halini alınca, indirip kapaklı kâselere doldurmalı ve serin bir yerde saklamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.