Kireç Kaymağında Çilek Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kireç Kaymağında Çilek Reçeliçilek reçeli - Reçel tarifleri =Malzemeler= 1 kilo çilek 1 kaşık limon suyu 1300 gr şeker =hazırlanışı= Çilek tanelerinin reçel içinde tane tane olmalarını istiyenler sapları ayıklanmış çilekleri içinde bol kireçli su olan tencereye atarak iki saat kireçli suda bıraktıktan sonra 1 defe kireçsiz bol suda yıkamalı ve kalın süzgeç içinde süzülmeye bırakmalıdır Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip şekeri de koyarak pişirmelidir Kirecin yapılması: 250 gr kireç 5 kilo su ile 4 saat bekletilir Tahta bir kaşıkla karıştırılır İyice durulmuş kireç suyunu bulandırmadan üstünden alınır |
|