Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incir, reçeli, soyulmamış

Soyulmamış İncir Receli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soyulmamış İncir Receli



İncir ReceliTarifi - Recel Tarifleri - Soyulmamış İncir Receli Nasıl Yapılır - Soyulmamış İncir Receli Malzemeleri



alzemeler


* 1 kg İncir

* Su

* 1/2 çay kaşığı Göztaşı

* 1 kg Şeker

* 1/2 Limon Suyu

*

* Mutfak: Amerikan



Hazırlanışı

İncirlerin saplarını kesin Herbirini bir şişle delin Üzerlerine yeterince su ekleyin Haşlama suyuna yarım çay kaşığı göztaşı ekleyin Yumuşayana dek haşlayın Süzgeçle süzün İncirleri 10 kez soğuk su ile yıkayın Sonra herbirini elinizle sıkarak, suyunu süzün Başka bir tencereye alın Şekeri ilave edin Orta hararetli ateşte karıştırarak, kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü bir kevgirle alın Kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin Hafif ılındıktan sonra kavanozlara doldurun Soğuduktan sonra ise kavanozların kapağını kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın Not: Aktarlarda bulabileceğiniz göztaşı, incirin sütünü alan zehirli bir maddedir Göztaşım, verilen ölçüye göre kullanmayı ihmal etmeyin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.