Ayva Marmelatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva MarmelatıAyva Marmelatı Tarifi - Ayva Marmelatı Nasıl Yapılır - Ayva Marmelatı Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Kilogram Ayva 2 Kilogram Şeker (Toz) 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu ya da Yarım Limon Suyu 1 Çay Bardağı Su Ayva Marmelati I Nasıl Yapılır? 1 Ayvaların kabuklarını soyun, çekirdek yatakları çıkartın ve rendeleyin (çabuk kararırlar bu işlemi robot ile yapmanız daha iyi olacaktır)2 Bu sırada 1 çay bardağı suyu şekerle tencerede kaynatın Suyun fazla olması reçelinizi çok sulu yapacaktır bu yüzden eğer şekerin erimesi zor olursa üzerine azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz![]() 3 Rendelenmiş ayvaları kaynamakta olan şekerli suya ilave edin Kaynatmaya başlayın 4 Reçelin şurubu koyulaşana dek orta ısılı ateşte kaynatın![]() 5 Karışım şurup kıvamına gelince 1 çay kaşığı limon tuzunu ilave edin![]() 6 Bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin![]() 7 Reçel soğuduktan sonra kavanozlara doldurun![]() |
|
|
|