![]() |
Kireçte Patlıcan Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kireçte Patlıcan ReçeliKireçte Patlıcan Reçeli Tarifi - Kireçte Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır - Kireçte Patlıcan Reçeli Malzemeleri KİREÇTE PATLICAN REÇELİ Malzemeler 1 kg ![]() 5 su bardağı şeker 6 su bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu (çok dolu olmayacak) Yarım boru tarçın 2 adet karanfil 300 gr ![]() 3 lt ![]() patlıcan reçeli yapımı Kireç kaymağında patlıcan reçeli nasıl yapılır? Öncelikle kireç kaymağını hazırlayacağız ![]() ![]() ![]() Üzerini yarı açık bırakın ![]() ![]() Patlıcanları tamamen soyun ![]() ![]() ![]() Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve patlıcanları içine atın ![]() ![]() Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim ![]() ![]() ![]() Bu süre sonunda patlıcanları kireç suyundan alın ![]() ![]() ![]() Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın ve ılımaya bırakın ![]() Patlıcanları sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın ![]() Kaynamaya başlayınca altını kısın, ara sıra kevgirle patlıcanları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın ![]() ![]() Yaklaşık 2-2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
|