![]() |
Süt Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt ReçeliSüt Reçeli Tarifi - Süt Reçeli Nasıl Yapılır - Süt Reçeli Malzemeleri Yaklaşık 300 gr süt reçeli yapmak için; 1 litre sütü 300 gr toz şekerle iyice karıştırın ![]() Eğer daha da lezzetli olmasını istiyorsanız bir adet vanilya çubuğunu kazıyıp ekleyin ![]() Bir taşım kaynatın ![]() Ardından en düşük ateşte pişirmeye devam edin ![]() En düşük ateşte piştiği için dibi tutmaz ya da taşmaz, bu nedenle arada sırada karıştırmanız yeterlidir ![]() 3 saat boyunca kısık ateşte pişen karışımdaki şeker karamelize olurken, süt buharlaşır ![]() Reçel kıvamını alan karışımı bir kavanoza koyun ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın ![]() Buzdolabında saklayın ![]() |
![]() |
![]() |
|