Havuç Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç ReçeliHavuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri Malzemeler: 3 adet orta boy havuç (280 gr kadar) 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 adet çubuk tarçın 2 tane kakule (isteğe göre) yarım limonun suyu Yapılışı: 1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin![]() 2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin![]() 3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın![]() 4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın Güneş almayan bir yerde saklayın |
|
|
|