Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, pilavı, yaz

Bezelyeli Yaz Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Yaz Pilavı



bezelyeli yaz pilavı tarifi - bezelyeli yaz pilavının yapılışı - pilav tarifi


Malzemeler,

* 1 Su bardağı pirinç

* 2 Su bardağı sıcak su

* 1 Adet haşlanmış havuç

* 1 Su bardağı konserve bezelye

* 2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır

* Yarım demet dereotu

* 1 Çay bardağı zeytinyağı

* Tuz

* Karabiber

Hazırlanışı,


1 Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün

2 Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın

3 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın

4 Havuçları küp küp doğrayın

5 Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin

6 4-5 dakika haşlayın

7 Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin

8 Dere otunu ince ince kıyın

9 Pilavı ocaktan alın

10 Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın

11 Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın

12 Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.