Milföylü Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü PilavMilföylü Pilav Tarifi - Milföylü Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi Malzemeler, 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet çarliston biber 1 adet orta boy havuç 1 adet tatlı kırmızı biber 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Tuz Hazırlanışı, 1 Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip iyice yıkayın![]() 2 Fazla suyunu iyice süzdürün![]() 3 Pilav tenceresine tereyağı alıp kızdırın![]() 4 Üzerine pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun![]() 5 Pirincin üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir kez karıştırın![]() 6 Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin![]() 7 Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine temiz bir havlu kapatıp bekletin![]() 8 Çarliston, havuç ve tatlı kırmızı biberi yıkayıp küp küp doğrayın![]() 9 Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın![]() 10 Bibeleri tavada kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine çıkarın![]() 11 Doğrandığınız havuçları kalan yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkarın![]() 12 Pilav, kızarmış biberler ve havucu derin bir kasede harmanlayın![]() 13 Isıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın![]() 14 Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın![]() 15 Oklavayla üzerinden geçerek birbirlerine yapışamlarını ve büyük bir kare olmalarını sağlayın![]() 16 Milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın![]() 17 Üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürün![]() 18 Önceden ısıtılmış fırında milföy kızarana kadar pişirin
|
|
|
|