Havuçlu Dereotlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Dereotlu PilavHavuçlu Dereotlu Pilav Tarifi - Havuçlu Dereotlu Pilav Yapılışı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır 2 bardak pirinç 1 adet havuç yarım demet dereotu 2 bardak et suyu 2 kaşık tereyağı Karabiber Tuz Pirinci yıkayıp süzün Öte yandan bir tencereye tereyağını koyun Yağ eriyip kızınca pirinci atıp 3 dk kavurun Üzerine sıcak et suyunu dökün Kıyılmış dereotu, rendelenmiş havuç, tuz, karabiberi de koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Demlendikten sonra bir kaşık tereyağı küçük bir kapta kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın![]()
|
|
|
|