![]() |
Kızarmış Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış PilavKızarmış Pilav Tarifi - Kızarmış Pilav Yapımı - Kızarmış Pilav Malzemeleri ![]() Malzemeler: * 1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice) * 2 yeşil soğan * 2 adet yumurta * 124 gr küçük donmuş karides (yaklaşık 30 küçük parça) * 100 gr tavuk göğsü * 2 yemek kaşığı soya sosu * 1/2 tatlı kaşığı toz şeker * 3 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 küçük boy havuç (bulabilirseniz konserve olarak satılan bamboo shoots – bambu filizi – kullanabilirsiniz) * 4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın) Hazırlanması: * Bir tencereye 1 ![]() ![]() ![]() ![]() * Pişen pirinci hafifçe alt-üst edin ve soğuması için bir kenarda bekletin ![]() * Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin ![]() ![]() ![]() * Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin ![]() ![]() ![]() * Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın ![]() * Karidesi buzluktan çıkarın ![]() ![]() * Bir kasenin içine yumurtaları kırın ![]() ![]() ![]() * Wok’u iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() * Wok’un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() * Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun ![]() ![]() * Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın ![]() ![]() * Son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|