Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastırmalı, pilav

Pastırmalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Pilav



Pastırmalı pilav Tarifi - Pastırmalı pilavın Yapılışı - Pastırmalı pilav Nasıl Yapılır

Malzemeler:


Tereyağı (3 çorba kaşığı)

Pirinç (2 bardak ıslatılmış)

Pastırma (150 gram küçük doğranmış)

Toz şeker (1 tatlı kaşığı)

Ceviz içi (75 gram)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Su (3 bardak sıcak)


Hazırlanışı:


Bir tencereyi ocağın üzerine alın ve altını orta ateş ayarına getirin İçine 3 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin Eriyen yağın içine 150 gram ince doğranmış pastırmayı koyun Üzerine 75 gram ceviz içini ekleyin ve tüm malzemeleri 1-2 dakika boyunca kavurun

2-3 dakika sonra tencerenin içine önceden ıslatılmış 2 su bardağı pirinci ekleyin Pastırmayla pirinci 1-2 dakika daha beraber kavurduktan sonra içine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bu şekilde toplam 10 dakika yani pilav suyunu çekene kadar pişirin Pişen pilavın kapağını açın birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına alarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.