![]() |
Rezeneli Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli SpagettiRezeneli Spagetti Tarifi - Rezeneli Spagetti Yapılışı - Rezeneli Spagetti Nasıl Yapılır - Rezeneli Spagetti Malzemeleri 350 g ince spagetti (ya da 0 numara makarna) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı, dövülmüş) 4 iri arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (çok ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 limon (2'ye kesilmiş) 2 kök rezene (yaklaşık 350 g, sap ve çiçekli bölümleri başka bir yemekte kullanmak için saklanmış, kök bölümleri çok ince dilimlenmiş) 45 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 4 çorba kaşığı ufalanmış ekmekiçi 1 1/2 tatlı kaşığı tuz Rezene tohumları (isteğe bağlı), arpacık soğanları, sarmısaklar, karabiber ve zeytinyağının 1 tatlı kaşığını bir salata kâsesine koyup, iyice karıştırdıktan sonra, üstlerine yarım limon sıkarak, yeniden iyice karıştırıp, kâseyi bir kenara bırakın ![]() ![]() Kalan zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() Bu arada başka birtencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi hafif ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() Her iki tencereyi de ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzerek, salata kâsesindeki karışımın üstüne boşaltın, iyice karıştırdıktan sonra bir servis tabağına boşaltıp, üstüne öbür tenceredeki kızarmış ekmek içini kaşıkla gezdirerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|