![]() |
Peynir Fıstık Ve Taze Fesleğenli Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynir Fıstık Ve Taze Fesleğenli SpagettiTaze Fesleğenli Spagetti Tarifi - Taze Fesleğenli Spagetti Yapılışı - Taze Fesleğenli Spagetti Nasıl Yapılır - Taze Fesleğenli Spagetti Malzemeleri 250 g spagetti 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 8 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen (ayrıca, süsleme için 15 kadar fesleğen yaprağı) 12,5 cl (1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 30 g dolmalık fıstık (orta ateşte yağsız tavada sarartılmış) 60 g Pecorino (ya da kaşar) peyniri rendesi 1 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|