![]() |
Cümbüş Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cümbüş PilavıCümbüş Pilavı Tarifi - Cümbüş Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: -2 su bardağı pirinç (20dk ıslatılmış) -1 su bardağı haşlanmış nohut (haşlanmış) -2 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış) -2 adet kırmızı biber -3 slu bardağı tavuk suyu -4 çorba kaşığı zeytinyağı -2 çorba kaşığı tereyağı -tuz, karabiber, Hazırlanışı:Pilav tavasına zeytinyağını koyup hafif kızdırıp pirinçleri ekleyip iyice kavurun ![]() ![]() ![]() Kavrulan pirince tuz karabiber ve nohutları ekleyip suyunuda ilave edip ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Tavuğu fazla küçük çokta büyük olmayacak şekilde didikleyin ![]() ![]() ![]() Kırmızı biberi minik minik doğrayıp tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() Suyunu çeken pilavın altını kapatıp tavuk etlerini ve kırmızı biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 15dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|