Midye Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye PilavıMidye pilavı Malzemeler Amerikan pirinci 350 gr Soğan 200 gr Midye 12 lt Toz şeker 50 gr Soya yağı 100 ml Fındık içi 100 gr Kuru üzüm 50 gr Kaynamış su 13 lt Tuz Kuru nane Yenibahar Karabiber Limon SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 12 gr Yağ 26 gr Karbonhidrat 50 gr = 2218 Kj 530 kcal Tarif Soğanları ince ince kıyın Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp suyunu süzün soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Sırasıyla kuru üzüm fındık tuz şeker nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun Midyeleri yıkayıp suyunu süzün Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın |
|