Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, pilavı

Midye Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Pilavı



Midye pilavı Malzemeler

Amerikan pirinci 350 gr

Soğan 200 gr

Midye 12 lt

Toz şeker 50 gr

Soya yağı 100 ml

Fındık içi 100 gr

Kuru üzüm 50 gr

Kaynamış su 13 lt

Tuz

Kuru nane

Yenibahar

Karabiber

Limon



SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :


Protein 12 gr

Yağ 26 gr

Karbonhidrat 50 gr

= 2218 Kj

530 kcal
Tarif

Soğanları ince ince kıyın Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp suyunu süzün soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Sırasıyla kuru üzüm fındık tuz şeker nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun Midyeleri yıkayıp suyunu süzün Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.