![]() |
Kıymalı Ragu Sosu Ve Kekik İle Mafaldine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Ragu Sosu Ve Kekik İle Mafaldine![]() Malzemeler : • Mafaldine La Collezione 350 g • Kekik 10 g • Zeytinyağı 4 yemek kaşığı • Kereviz 10 g • Havuç 10 g • Tuzlu kapari 20 g • Çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin 16 adet • Hindiba 100 g • Beyaz Soğan 20 g • Dana Kıyma 150 g • Kiraz domates 130 g • Tuz zevke göre • Karabiber zevke göre Tarifi: Havucu, soğanı ve kerevizi doğrayınız ve yağ ile bir tavada hafifçe kızartınız ![]() ![]() Daha sonra kapariyi, zeytinleri, kekiği ve yarıya bölünmüş kiraz domatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırarak 3 dakika daha pişiriniz ![]() Mafaldine’yi tuzlu bol suda pişiriniz, diri kıvamında iken süzünüz ve tavada sos ile karıştırınız ![]() Tabağın altına taze hindiba ile garnitürlendiriniz ve sununuz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|