![]() |
Tavuklu Maklube Pilavı! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Maklube Pilavı!![]() Şu sıcak günlerde öyle bir yemek olsun ki; içinde hem sebze, hem et, hem karbonhidrat olsun, birkaç çeşit yemek yapmayayım diyorsanız, bu pilavı tavsiye ediyoruz! ![]() Malzemeler: 3 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk but eti 2 su bardağı pirinç 5 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet kemer patlıcan 2 adet tatlı sivribiber 2 adet orta boy domates 1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, tuz, karabiber 4-5 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Pirinci tuzlu kaynar suda 40 dakika bekletin ![]() Patlıcanları soyup halka halka doğrayın ![]() Tuzlu suda bekletin, kızgın yağda kızartın ![]() Biberleri de kızartıp kenarda bekletin ![]() Kuşbaşı tavukları ve yağı teflon tavaya koyun ![]() Orta ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun ![]() Baharatları ekleyin ve ocaktan alın ![]() Üzerine sırayla patlıcan, biber ve domatesleri dizin ![]() En üste yıkanıp süzülmüş pirinci yayın ![]() Tencereyi orta ısıda ateşin üstüne koyun ![]() Sıcak suyu ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayıncaya kadar pişirin ![]() Kaynayınca ocağın altını kısın ve yemek suyunu iyice çekinceye kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp 1 saat dinlendirin ve sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|