Gendime Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gendime PilavıMALZEMESİ 2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir) 1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi) 500 gr kuşbaşı kuzu eti2 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardığı su YAPILIŞI Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın ![]() Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın Asla tuz atmayın çünkü sertleşir İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın![]() Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin ![]() İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin ![]() 3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın![]() 20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım ![]() |
|
|
|