![]() |
Nar Ekşili Tavuklu Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nar Ekşili Tavuklu Bulgur PilavıMALZEMELER 2 su bardağı pilavlık iri bulgur 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 adet orta boy kuru soğan 4-5 adet yeşil sivri biber 4-5 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı biber salçası 4 su bardağı tavuk suyu ya da sade su Ayrıca: 1 kahve fincanı nar ekşisi 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Önce bütün bir tavuğu ya da tavuk butlarını haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bir kenarda bekleyen didiklenmiş tavuklarımızı da katalım ve şöyle bir-iki kez karıştırıp, pişmeye bırakalım ![]() Baktınız ki, pilav suyunu çekiyor hemen altını kısıp, 5-6 dakika daha pişmesine izin verip, sonra da ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|