Patlıcanlı Tortiglioni |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı TortiglioniMalzemeler : 2 adet ortaboy patlıcan 2 adet ortaboy domates 1/2 tatlı kaşığı salça 1 diş sarımsak zeytinyağı ceviz beyaz peynir ( koyun peyniri ) karabiber tuz Tarifi: Patlıcanların kabuklarını tamamen soyarak kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım Zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine çıkaralım Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyalım Sarımsağı ezip salçayla birlikte tencereye alıp zeytinyağında çevirelim Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim Domatesler pişince patlıcanları ilave edelim Tuz ve karabiber ile tadlandırıp ocaktan alalım Makarnaları aldante kıvamında tuzlu suda haşlayalım Süzüp kesinlikle suya tutmadan hemen pişirdiğimiz sosun üzerine dökelim Ocağa alıp karıştırarak sosla makarnanın bütünleşmesini sağlayalım Sıcak sıcak servis tabağına alalım Üzerine iri kıyılmış ceviz ve ufalanmış beyaz peynir serperek ,nane yaprağı ve ızgarada pişirdiğimiz bir dilim patlıcanla süsleyip servis yapalım alıntı |
|