![]() |
Güveç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveç PilavıMalzemeler : 2 su bardağı pirinç 125 gr tereyağ 1 adet soğan 1 adet havuç 6 adet mantar 1 çorba kaşığı salça 1 adet kesme şeker 1 adet defne yaprağı 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı bezelye 1/2 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir güveç kabına pilavı alın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|