![]() |
İsırgan Otlu Sardalya Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırgan Otlu Sardalya Pilavı![]() Malzemeler : 1 kg ![]() 1 su bardağı pirinç 1 demet ısırgan otu 2 adet taze soğan 2 adet ortaboy kurusoğan 1 çay bardağı zeytinyağı Karabiber Maydanoz tuz Hazırlanışı: Öncelikle sardalayaları kılçıklarını da çıkararak temizleyip yıkıyoruz ![]() ![]() ![]() Ayırdığımız yağı pilavın üzerine dökmek için kullanacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocaktan indirdikten sonra kapağını açarak biraz soğumaya bırakıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kabın kenarlarına yerleştirdiğimiz balıkları pilavın üzerine kıvıracağımız için ,dik koyduğumuz balıkların kısa olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor ![]() ![]() Ayırdığımız zeytinyağını da üzerine dökerek ,hiç su eklemeden ,önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık bir saat kadar pişiriyoruz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|