Kıymalı Fırın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Fırın MakarnaKıymalı Fırın Makarna Tarifi - Kıymalı Fırın Makarna Yapılışı - Kıymalı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Kıymalı Fırın Makarna Malzemeleri 300 gr kıyma (harcı için) ½ paket fırın makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı margarin (harcı için) 1 adet soğan (harcı için) 1 tatlı kaşığı kekik (harcı için) Bir miktar tuz (harcı için) Bir miktar karabiber (harcı için) 750 ml süt (sosu için) 1 paket Knorr Beşamel Sos (sosu için) 2 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı 1 Derin bir tencereye bol su koyup kaynatın![]() 2 Su kaynayınca içine tuz ve zeytinyağını koyup makarnaları içine ilave ettikten sonra 8 dakika kaynatın![]() 3 Makarnayı süzdükten sonra margarin ile yağlayın![]() 4 Tencerede margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edin, kıymalar kavrulup bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurun![]() 5 Doğranmış soğanı, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin![]() 6 Tencerenin içine Knorr Beşamel Sos’u ve sütü koyup kaynayana kadar karıştırın![]() 7 Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin![]() 8 Fırın kabına, önce haşlayıp yağladığınız makarnayı dökün, üzerine kıymalı harcı ve hazırladığınız Knorr Beşamel Sos’un yarısını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın, kaşığın sırtı ile üzerini iyice düzeltin![]() 9 En son olarak makarnanın üzerine kalan Knorr Beşamel Sos’un tamamını dökün, kaşığın sırtı ile düzeltin, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin![]() 10 Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika peynirler kızarıncaya kadar pişirip servis edin
|
|
|
|