Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buhara, pilav

Buhara Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buhara Pilav



Malzemeler


* 2 su bardağı pirinç

* 2 havuç

* 3 çorba kaşığı tereyağ

* 2 fincan yeşil fıstık

* 1 fincan kuş üzümü

Hazırlanma Şekli


Havuçları rendeleyin Kendi suyu ile pişirin Pirinçleri ayıklayıp yıkayın Yeşil fıstıkları ve kuş üzümünü kaynar suda 2-3 dakika haşlayın Kızgın yağa süzülen, kurulanan fıstıkları koyup 1-2 dakika karıştırın Havucu ve kuş üzümünü ilave edin Bir kenara bırakın Tereyağını eritin Süzülen pirinçleri katıp kavurun ve kaynayan suyunu ekleyin ve pilavı pişirin İneceğine yakın fıstık karışımını ilave edin Pirinçleri ezmeden tahta kaşıkla kenardan ortaya doğru karıştırın Üzerine kağıt örterek 20 dakika demlendirin


NOT: İstenirse haşlanmış kestane de konabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.