![]() |
Perdeli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perdeli PilavMALZEMELER 3 su bardağı pirinç bir hindi budu ya da üç tavuk budu 1/2su bardağı badem (kavrulmamış) 250 gr tereyağı ya da margarin 1 tatlı kaşığı karabiber isteyen 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edebilir HAMURU İÇİN: 3 yumurta 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1çorba kaşığı silme tuz 2çorba kaşığı su kulak memesi kıvamından az katıca bir hamur olacak kadar un HAZIRLANIŞI Tavuk ya da hindi butları haşlanır, pilav pişirmek için suyu bir tencereye alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT:kuş üzümü ve çam fıstığı ilave etmek isteyenler bunları tereyağında kavurup pilavın içine ilave edip karıştırmalıdırlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|