![]() |
Şanlıurfa Usulü Etli Nohutlu Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şanlıurfa Usulü Etli Nohutlu Bulgur PilavıEtli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Yapılışı - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri 200 gr kuzu veya dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ 2 adet kuru soğan 3 adet domates 1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım) 2 tatlı kaşığı nane 2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatli kaşığı pul biber (acı seviyorsanız) 2 tatlı kaşığı tuz (silme) sıcak su Minik minik doğradığınız etlerinizi geniş bir tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar çevirerek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|