Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düğün, pilavı

Düğün Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Pilavı



malzemeler


300 gr kemiksiz kuzu eti

4 çorba kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı etsuyu veya su

1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı

Kuzu etini tavla zarı gibi doğrayın Bir kaşık tereyağı ile birlikte ağır ateşte suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 45 dakika kavurun Bu arada pirinci ayıklayıp 20 dakika ıslatın SOnra 4-5 defa yıkayıp üç çorba kaşığı kızdırılmış yağda 4-5 dakika kavurun Tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ağır ateşte 20 dakika pişirin Daha sonra kuzu kavurmasını katıp karıştırarak sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.