Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nohutlu, pilav, üzümlü

Nohutlu Üzümlü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Üzümlü Pilav





Malzemeler:


300 gr kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı kuru üzüm

2 su bardağı pirinç

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı sıcak su

tuz- karabiber- tarçın- yenibahar- kimyon


Yapılışı:


Eti bir tencereye alın, zeytinyağı da ekleyip kavurun, üzerini geçecek kadar su ekleyip suyu çekinceye kadar pişirin

Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin ve süzün

Ete tüm baharatlardan dilediğiniz miktar ekleyin ve üzerine haşlanmış nohutu, üzümleri ve pirinci alın

Sıcak suyu ekleyip biraz da tuz serpin ve pilavı pişirin (yalnız burda dikkat edilecek bir konu şudur, pirinciniz ne kadar su çekiyorsa o kadar su ekleyin, benim kullandığım pirinç bire bir buçuk su çektiğinden o kadar ekledim)

Pilav pişince bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirin ve 10 dakika dinlendirin

Bir servis tabağına ters çevirin ve şekli bozmamak için yavaş ve dikkatlice pilavı çıkarın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.