![]() |
Nohutlu Üzümlü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Üzümlü Pilav![]() Malzemeler: 300 gr kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı kuru üzüm 2 su bardağı pirinç 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su tuz- karabiber- tarçın- yenibahar- kimyon Yapılışı: Eti bir tencereye alın, zeytinyağı da ekleyip kavurun, üzerini geçecek kadar su ekleyip suyu çekinceye kadar pişirin ![]() Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin ve süzün ![]() Ete tüm baharatlardan dilediğiniz miktar ekleyin ve üzerine haşlanmış nohutu, üzümleri ve pirinci alın ![]() Sıcak suyu ekleyip biraz da tuz serpin ve pilavı pişirin ![]() Pilav pişince bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirin ve 10 dakika dinlendirin ![]() Bir servis tabağına ters çevirin ve şekli bozmamak için yavaş ve dikkatlice pilavı çıkarın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|