![]() |
Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşı Etli Kelebek MakarnaMALZEMELER 1 paket kelebek makarna 1 adet orta boy havuç 2-3 adet taze yeşil soğan 1 adet kuru soğan 2 diş sarmısak Yarım demet maydanoz 300 gr kuşbaşı dana eti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası ½ su bardağı kırmızı şarap 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI İlk olarak sebzelerimizi hazırlayalım, havucu ve soğanları güzelce temizleyip, tavla zarı formunda incecik doğrayalım ![]() ![]() ![]() Öte yandan büyük bir tavada yağı kızdırıyoruz ve dana etimizi bu kızgın zeytinyağında 2 dakika kadar kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından salça, ince ince doğradığımız taze soğan ve sarmısağı da tavaya ilave ediyoruz, 3 dakika pişirip, şarabı katıyoruz ![]() ![]() Öte yandan makarnayı bol tuzlu suda dirice, 8-10 dakika kadar haşlayalım ve suyunu süzelim ![]() Makarnalarla hazırladığımız sosu bir güzel karıştıralım ve üzerini ince ince kıydığımız maydanozla süsleyelim ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|