Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Bonasera
MALZEMELER
1 paket makarna (penne, linguin, talyatelle olabilir)
7-8 bardak su
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Büyük boy bir tencereye, varsa bir makarna tenceresinin içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtalım Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atalım Hemen ardından da makarnayı boşaltalım Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayalım Aslında hep İtalyanlar söyler ya, makarna al dante dedikleri dirilikte olmalı Dolayısıyla 9 dakika haşlanmalıdır
Ama ben dikkat ettim, bizim Türk işi makarnaların haşlanma süresi biraz daha uzun sürüyor Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyip, çatalla iyice çırpalım En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştıralım ve bu sosu bir tarafta bekletelim Şimdi sıra geldi haşlanan makarnayı süzmeyi Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosumuzu dökelim ve iyice karıştıralım Yani sosu pişirmeye hiç gerek kalmadan, makarnanın sıcaklığıyla ısıtımış olacağız
Artık servis yapabilirsiniz Ama "Makarna Bonasera" bekletilmeden hemen yenilmeli Afiyet olsun
alıntı
|