![]() |
Makarna Kültürü Ve Makarna Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Kültürü Ve Makarna Çeşitlerimakarna - makarna çeşitleri - makarna sosu tarifleri MAKARNA ÇEŞİTLERİ Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır ![]() Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur ![]() Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur ![]() Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur ![]() Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar ![]() Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar ![]() Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur ![]() ![]() Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur ![]() Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir ![]() Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur ![]() Çeşit çeşit makarna sosları Birbirinden farklı soslar ile makarnalarınız çok daha lezzetli olacak, sofralarınıza yeni bir renk ve tat gelecek… Makarnanın ana yemek olarak yenebilmesini sağlayan en büyük yardımcı etken sostur ![]() ![]() Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri nedeniyle genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır ![]() Erişte gibi yassı makarnalar: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir ![]() Burgu ve ince uzun makarnalar: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur ![]() ![]() Mantı ve midye şekilli makarnalar: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır ![]() ![]() Kalem, boncuk şekilli makarnalar: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur ![]() ![]() ![]() BOLONEZ SOS Malzemeler: 100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması 20 gram rendelenmiş soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 400 gram rendelenmiş domates 4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber ½ çorba kaşığı tuz 1 adet defne yaprağı 45 ml domates sosu Yapılışı: Margarini bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATES SOSU Malzeme: 300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde) 200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan 1 adet ince kıyılmış sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 400 gram un 600 gram domates püresi 50 gram toz şeker ½ çay kaşığı tuz 1 çimdik karabiber 3 lt et suyu Yapılışı: Derin bir tavada margarini kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz ![]() MİLANEZ SOS Malzeme: 50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar 100 gram dana janbon 200 gram domates 1 çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Margarini derin bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİNEGRET SOS Malzeme: 200 ml sirke 700 ml zeytinyağı 75 gram ince kıyılmış soğan 50 gram ince kıyılmış kapari 1 çimdik tuz 1 çimdik karabiber ¼ kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı toz hardal Yapılışı: Bir kapta sirke ve zeytinyağını karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|