Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, mercimekli, pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı 9

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı 9



Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri

Malzemesi

2 su bardağı bulgur

1 su bardağı mercimek

2 baş soğan

3-4 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber


Mercimeği sıcak suyla dört beş defa yıkadıktan sonra sıcak su dolu bir tencereye koyun ve hafif ateş üzerinde 5-10 dakika bekletin Avuç arasında iyice bastırıp ovuşturarak yüzeyde beliren kabukları atın

Soğanlar! incecik kıyın yağla birlikte öldürün Tencereye et suyunu, kabukları çıkarılan mercimekleri koyun tuz atın ve kaynatın Mercimekler biraz yumuşayınca, bulguru salın Önce orta ısıda ateşte, sonra hafif ısıda pilavı pişirin 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.