06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Lazanya 2
Patlıcanlı Lazanya Tarifi - Patlıcanlı Lazanya Yapılışı - Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Lazanya Malzemeleri
Malzemeler
250 gr lazanya
1,5 kilo patlıcan
100 gr salam veya haşlanmış tavuk
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kepçe sıcak su
1 çay kaşığı kekik
300 gr lor peyniri yada krem peynir
Yaklaşık 1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
4-5 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri
3-4 dal dereotu
1 çorba kaşığı köri
Tuz
Yapılışı:
Lazanyayı paket üzerindeki tarif gibi haşlayın Patlıcanları soyup, küçük küpler halinde doğrayın Salamları küp küp kesin Sarımsağı ezip, salamlarla birlikte 2 çorba kaşığı zeytinyağında sote edin Patlıcanları ekleyip, karıştırarak kavurun 1 kepçe sıcak su, kekik ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk pişirin Lor peyniri, süt, köri ve kaşar peynirinin yarısını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Domatesleri ince ince dilimleyin Fırını 160 dereceye ayarlayın Yağlanmış fırın kalıbına bir kat lazanya yayın Üzerine peynirli karışımdan sürüp, domates dilimleriyle kaplayın Kalan kaşar peynirinin yarısını ve patlıcanı yayıp, üstünü lazanya dilimi ile kapatın Malzeme bitinceye kadar sıralama işlemini aynı şekilde uygulayın En üstü domates dilimleriyle tamamlayıp, dil peyniri ve minik doğranmış tereyağı serpiştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dk pişirin Üzerini iri doğranmış dereotu ile süsleyip, servis yapın
|
|
|