Narlı Ve Kestaneli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Ve Kestaneli PilavNarlı ve Kestaneli Pilav Tarifi - Kestaneli Pilav tarifi ![]() 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak et suyu yada tavuk suyu 1 tutam zencefil 5 soyulmuş kestane 1 ayva 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz Karabiber 1 nar 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 çorba kaşığı zeytin yağı 10 gr tereyağı Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün ![]() Soyulmuş kestaneleri küçük zar şeklinde doğrayın Ayvanın kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın Kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin![]() Mısırözü yağı ve zeytin yağını pilav tenceresinde ısıtıp pirinci ilave edin Kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Ayva ve kestaneleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun![]() Sıcak et suyunun içine tuz, karabiber ve zencefili ekleyerek karıştırın Hazırladığınız et suyunu pirince ilave edin Bir taşım kaynayınca ocağı kısın Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin![]() Pilavı ocaktan alın ve mercimek büyüklüğünde parçalara ayırdığınız tereyağından üzerlerine serpiştirin Karıştırıp pilavı beş dakika kadar dinlendirin Nar taneleriyle süsleyip servis yapın
|
|
|
|