Meyhane Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyhane PilavıMEYHANE PİLAVI ![]() Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 250gr kuşbaşı dana eti (kuzu yada koyunda olabilir)2 adet orta boy soğan 3 çorba kaşığı tereyağı 3 adet orta boy domates 3 adet sivri biber 4 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı isot veya pulbiber 1 çorba kaşığı kuru nane yeterince tuz maydonoz Yapılışı: Bulguru ayıklayıp bol suda yıkadım ve süzgece süzdürmeye bıraktım ![]() Soğanların kabuklarını soydum ve rondoda incecik kıydım ![]() Sivri biberleri yıkadım ince ince dilimledim ![]() Domatesleri yıkadım kabuklarını soydum minik minik küp küp doğradım ![]() Etleri yıkadım ve süzdüm ![]() Pişirme tenceresinde tereyağını erittim Soğanları ekledim hafif sararınca eti ilave ettim et suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurdum 2 su bardağı sıcak suyu ekledim etleri yumuşayıncaya kadar pişirdim Sivri biber ve domatesleri ekledim pişirmeye devam ettim ![]() Biber salçasını 2 su bardağı suda erittim Tencereye salçalı su,pulbiber,nane,karabiber,tuz ve bulgurları ilave ettim karıştırdım Su kaynayıncaya kadar açık ateşte,su kaynayınca orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı 20-25dk pişirdim![]() Tencerenin üzerine iki kat kağıt havlu serdim ve 10dk demlenmesi için dinlenmeye bıraktım Maydonoz ile dekore ettim Sıcak servis yaptım![]() Afiyet olsun, |
|
|
|