Karışık Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık PilavGereçler: 500 gr pilav1:adet biber 1:çay kaşığı pulbiber 1:tablet et suyu 250 gr et1:çay kaşığı karabiber 1:çay kaşığı beştürlü 1 kaç dilim sarmısak 1 çorba kaşığı yoğurt bir dilim peynir 1 çay kaiığı nane 1 kaç dilim patlıcan Yapılışı: sarmısağı ezip pulbiber karabiber beştürlü nane be yoğurdu karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletin sonra et biber ve et tableti doğranmış peynir ve taze patlıcan ile pilav biraz yağda kızartılır yeteri kadar tuz ilave edilip içine hazırlanan sosun tamamı konulur üzerine kaynayan suyu ilave edip suyu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatılır sonra bir peçete veya gazete ile üstü kapatılıp beş dakika sonra servis edilir alıntı |
|
|
|