Fırında Deniz Mahsullü Spagetti |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Deniz Mahsullü SpagettiGereçler: 450 gr kabuklu midye (konserve midye veya istiridye de kullanılabilir) 225 gr ayıklanmış taze vaye dondurulmuş küçük karides 1/2 bardak beyaz sofra şarabı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı Sarmısak sosu 450 gr soyulup doğranmış domates 400 gr Aldente çubuk makarna 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz Tuz ve karabiber Yapılışı: Midyeleri soğuk suda temizleyin ve bir bıçakla sakallarını kesin Kabukları açılana dek şarapla haşlayın Midyeleri bir tabağa çıkarın Açılmamış olanları atın Pişirme suyunu tekrar kullanmak üzere ayırın Yağı ve sarmısağı 1-2 dk kavurun Domatesleri ekleyin Bir kenara ayırdığınız pişirme suyunu, küçük karidesleri ve maydanozları da katarak pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Makarnayı haşlayın 30 cm x45 cm'lik 4 parça alüminyum folyo veya parşömen kağıdı hazırlayın Her birini bir tabağın üzerine yayın Ayrı bir kapta makarnayı domates sosuyla karıştırın Midyeleri ekleyin Eşit miktarda soslu makarnayı folyolara yerleştirin Kenarlarını büküp bohça haline getirin Bohçalarınızı 150°C ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirin Her bohçayı ayrı bir tabağa alarak servis yapın alıntı |
|