![]() |
Acılı Tayland Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Tayland PilavıMALZEMELER 250 gr uzun taneli pirinç (jasmin) 200 gr ![]() 1 büyük soğan 1 diş sarmısak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 domates 3 adet kuru kırmızı biber 250 gr taze soğan 3 yumurta Yarım demet maydanoz YAPILIŞI Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() Zeyinyağını büyükçe bir tencerede veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|