![]() |
Çiftlik Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik PilavıÇiftlik Pilavı Tarifi - Çiftlik Pilavı Nasıl Yapılır - Çiftlik Pilavı Malzemeleri Çiftlik Pilavı (Tavuklu) 6 kişilik Gerekli Malzemeler: Pirinç (2 bardak) Margarin (2 yemek kaşığı) Piliç göğüs (1 adet, 150 gram) Kuru soğan (1 adet, orta boy) Bezelye (100 gram, donmuş veya konserve) Havuç (1 adet) Zerdeçal (1 çay kaşığı) Et suyu (3 bardak) Tuz (1 kahve kaşığı) Kuru üzüm (2 yemek kaşığı) Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ve 1 adet havucu küp küp doğrayıp bir kaseye aktarın ![]() ![]() Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun ve yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sürenin sonunda tencereye yıkayıp süzdüğünüz 2 bardak pirinci ilave edin ve karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() 1,5-2 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra üzerine 3 bardak et suyu dökün ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|