![]() |
Mercimekli Bulgur Pilavı 12 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Bulgur Pilavı 12Mercimekli Bulgur Pilavı 12 Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri 6-7 Kişilik Gerekli Malzemeler: Mercimek (1 su bardağı) Bulgur (3 su bardağı) Domates (2 adet) Soğan 2 adet) Salça (2 çorba kaşığı) Çarliston biber (4 orta boy) Yağ (2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ) Sıcak Su (5-6 su bardağı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Pul biber (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) ![]() 1 su bardağı mercimeği bir tencerede orta ateşte 20-25 dakika haşlayın ![]() ![]() Ayrı bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin ![]() ![]() Arkasından önceden yıkadığınız bulguru ilave edin ![]() ![]() Biberler kavrulurken 2 adet domatesi soyun ve küp küp doğrayıp tencereye atın ![]() ![]() ![]() Önceden haşladığınız 1 su bardağı mercimeği tencereye atın(servisi sırasında kullanılmak üzere 1 tatlı kaşığı mercimeği ayırın), karıştırmaya devam edin ![]() ![]() Bir çukur kaseyi biraz yağlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|