Burdur Usulü Haşhaşlı Bulgur Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Burdur Usulü Haşhaşlı Bulgur PilavıBurdur Usulü Haşhaşlı Bulgur Pilav Tarifi - Haşhaşlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Haşhaşlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Bulgur Pilavı Malzemeleri 3 su bardağı su 2 su bardağı pilavlık bulgur Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı çekilmiş haşhaş 1 tatlı kaşığı tuz Üç su bardağı suyu tencereye alıp tuz ilave ederek kaynatın Bulguru yıkayıp süzün ve kaynar suya ekleyin Arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin Yarım su bardağı sıvıyağ ve çekilmiş haşhaşı karıştırıp pilava ilave edin 5 dakika daha pişirip demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın |
|