![]() |
Mantarlı Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Pirinç PilavıMantarlı pirinç pilavı tarifi - Mantarlı pirinç pilavı yapılışı - Mantarlı pirinç pilavı malzemesi ![]() MALZEMELER: - 1,5 su bardağı Pirinç, - 1 kase kültür Mantarı, - 1 tane soğan, - 1 çorba kaşığı tereyağı + 2 kaşık sıvı yağ, - 1 tane et yada tavuk bulyon (isteğe bağlı), - 1 tatlı kaşığı limon suyu, - 1 tatlı kaşığı şeker, - Yarım demet dereotu, - Tuz, karabiber, HAZIRLANIŞI: Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() 1 orta boy soğanı minik minik doğrayıp tereyağda 4-5 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alın ve üzerini kağıt havlu ile kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|