Lazanya Bolonyez |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lazanya BolonyezLazanya Bolonyez Tarifi - Lazanya Bolonyez Yapılışı - Lazanya Bolonyez Nasıl Yapılır - Lazanya Bolonyez Malzemeleri 8 kişi için MALZEME : 300 gr un 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı rafine yağı 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI : Yukardaki bütün malzemeyi yoğurup özlü bir hamur yapınız Dört müsavi parçaya bölüp yuvarlayınız Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez kapatıp yirmi dakika dinlendiriniz Sonra teker teker önce merdane, sonra oklava ile lüzumunda un serperek bıçak sırtından ince normal yufka kalınlığında açınız Onbeş santimlik gayri muntazam parçalara kesiniz Bol kaynar tuzlu suda hamurları teker teker atıp sekiz on adedini bir defada bir dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya çıkarınız Sonra elinizle susuz olarak yan yana bir kaba çıkarınız Yirmibeş santim kutrunda bir tepsinin içini yağlayıp içersine bir sıra hamuru doşeyiniz Ve üç çorba kaşığı erimiş tereyağı serpiniz Bu şekilde hamurlan tepsinin içine yayarak döşeyip tereyağını serpiniz Yalnız her üç kata aşağıdaki beşamel ve kıyma sostan bir miktar yayınız En üstte kalan kıyma ve beşameli yayıp üzerine peyniri serpiniz Orta ateşli fırında yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alınız Beşer altışar santim büyüklüğünde dilim dilim kesip servis ediniz Sos bolonyez 200 gr sığır kıyması, 1 çorba kaşığı tepeleme dolu margarin, 1 baş soğan ve bir diş sarımsak ince kıyılmış, 2 çorba kaşığı domates salçası, az tuz, az karabiber, 4 su bardağı su Orta ateşte tencereye kıyma, yağ, soğan ve sarımsağı koyup dört beş dakika kavurup tuz, biber ve salça suyunu ilâve ediniz Ağır ağır kaynatıp suyunu devamlı kontrol ediniz Bir saat pişirip kullanınız Ateşten alırken kıymanın suyu kıymanın yarım santim üstünde olmalıdır Sos Beşamel 1 su bardağı ve bir kahve fincanı kaynar süt, 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı, 1 tatlı kaşığı dolu un, az tuz Bir tencerede yağ ile unu karıştırıp üzerine kaynar sütü ilâve ediniz Karıştırarak orta ateşte iki üç dakika kaynatıp kullanınız |
|