Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dereotlu, pilav, üzümlü

Dereotlu Üzümlü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Üzümlü Pilav



dereotlu pilav yapılışı - derotlu üzümlü pilav tarifi - dereotlu pilav nasıl yapılır




Malzemeler:

2 bardak pirinç

3 barda su

tereyağ

1 paket dolmalık fıstık

4 yemek kaşığı kuş üzümü

yarım demet dereotu

tuz
Hazırlanışı:


Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz

bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz

tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz

fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz

pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz

pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz

en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.