Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hicaz, pilavı

Hicaz Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hicaz Pilavı



Malzemeler


* 400 gram kuşbaşı koyun eti

* 200 gram margarin

* 2 su bardağı pirinç

* 1 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 adet portakal

* 1 tutam safran

* 3 adet soğan

* Tuz




Yapılışı


Soğanları ayıklayın Yarım ay şeklinde doğrayın


75 grmargarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin


Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın Portakalın kabuğunu rendeleyin Safranı çok az suda ıslatın Pirinci süzün Kalan margarinde kavurun Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Etlerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.