Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tavuk, şişli

Tavuk Şişli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Şişli Pilav




Malzemeler;

*3 kupa ( nescafe veya çay kupası olabilir) pirinç

*50 veya 75 gr arası tereyağı,( yağ oranını isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)

*1 yemek kaşığı zeytinyağı ( pirince parlaklık verdiği için mutlaka ekleyin)

*4,5 kupa sıcak su

*Yeterince tuz

*1 su bardağı kadar bezelye ve havuç karışımı ( konserve olabilir )

*Minik tavuk şişleri

*Tavuk şişlerini kızartmak için sıvıyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı;
1Pirinçleri bir kaseye alıp, üstüne iki tatlı kaşığı tuz serpin ve hemen üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyerek, en az bir saat bekletin
2Suda bekleyen pirinçleri soğuk su altında nişastalı kısmı ( beyaz suyu) gidinceye kadar ve duru, temiz bir su çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün Ancak pirinçleri yıkarken çok fazla ezmeyin ki pirinçler kırılmasın
3Tereyağını tencereye alınYağı köpük köpük oluncaya kadar eritin ve ısıtın Ancak dikkat edin tereyağını yakmayın
4Isınan tereyağına yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ekleyin, üstüne yeterince tuzunu atın ve pirinç taneleri saydamlaşmaya başlayıncaya kadar kavurun
5Kavrulan pirinçlerin üstüne 4,5 kupa sıcak su ekleyinSu sıcak olduğu için hemen kaynamaya başlayacaktır Bu aşamada siz ocağı oldukça kısın ve tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin
6Pirinç suyunu çekip, pilavın üstünde göz göz delikler olunca ocağı kapatın ve pilavın en az yarım saat dinlenmesini bekleyin
7 Bu arada isterseniz konserve , istersenizde haşlayarak hazırladığınız havuç ve bezelyeleri ( konserve kullanacak iseniz, iyice yıkayıp, süzün ) pilavın üstüne döküp, kapağını kapatın Servisten hemen önce pirinçleri ezmeden bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru hafif hafif karıştırın
8Minik tavuk şişleri tuz ve karabiber ilavesi ile kızgın yağda kızartın Çabuk pişecekleri için çok fazla yağda tutmayın, sertleşebilirler Kızaran şişleri kağıt havlu üstüne alarak, fazla yağını çektirin
9Pilavı çukur bir kaseye doldurup, hafifçe bastırın ve servis tabağına ters çevirerek yarım küre şekline getirin Tavuk şişleri de güneş ışığı gibi, tavuğun çevresine yerleştirip, servis için masanıza yerleştirin Afiyet olsun

NOT;Her pirinç cinsi pişerken farklı miktarda su çeker Benim her zaman kullandığım Gönen pirinci denen en iri ve kırıksız olan pirinç cinsidir Bu tarifte verdiğim 1 ölçü pirince, 1,5 ölçü sıcak su bahsettiğim pirinç cinsinde uygun bir ölçüdür Ayrıca sıcak suda bekletildiği için bu ölçüdedir Sıcak suda bekletmez iseniz daha fazla su isteyecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.