Bolonez Soslu Spagetti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolonez Soslu SpagettiMalzemeler: ? 500 gr spagetti makarna, ? 250 gr sığır kıyması, ? 1 çorba kaşığı margarin, ? 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, ? 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, ? 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz, ? 1 diş ince kıyılmış sarımsak, ? Az tuz, ? 1 tutam karabiber, ? 1 yaprak defne, ? 2 çorba kaşığı salça, ? 5 su bardağı su, ? Bir avuç rende gravyer peyniri, ? 2 çorba kaşığı tereyağı, ? Az adaçayı ![]() Hazırlanışı: Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp, 1,5-2 saat pişirin İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin![]() Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp, süzün Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün![]() Bir tencerede adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin İki çatalla bir kere karıştırıp, yanında ayrı olarak bolonez kıyması ve peynir ile servis edin![]() |
|
|
|